Audio

Wat zijn de ingrediĆ«nten voor een goed klinkende plaat? Goede equalizers, compressors of andere effecten? Deze dragen daar zeker aan bij, maar het allerbelangrijkste is de sound van de instrumenten zelf. Een engineer die dit hoort, begrijpt en vakkundig tot een geheel kan smeden is het laatste stukje van de puzzel. Ik neem geen genoegen met ” Het klinkt wel aardig”. Ik ga door tot ik het maximale eruit kan halen. Dat maakt het verschil tussen een goede plaat en een te gekke plaat. Je kent ongetwijfeld de uitdrukking “Shit in = shit out”. Met dit in het achterhoofd probeer ik jouw muziek tot een hoger niveau te tillen.

Ik ben afgestudeerd als Sound Engineer aan de Rockacademie in Tilburg. Hier heb ik me gespecialiseerd in mixen, met als richting hardrock en metal. Door de snelheid en complexiteit van met name metal is dit een van de moeilijkste stijlen om goed te laten klinken. Hierdoor heb ik geleerd dit goed aan te pakken, waardoor ik dit vervolgens in alle muziekstijlen kan toepassen. Tijdens mijn stage bij Split Second Sound heb ik dankzij Jochem Jacobs waardevolle ervaring op mixgebied opgedaan, terwijl ik dankzij Bouke Visser kennis heb gemaakt met opname en editing van voice-overs, sounddesign, compositie en post-productie.

Als producer denk ik mee met de artiest, zowel over sound als compositie. De intentie van de muziek moet je terug kunnen horen in de opname, en daarvoor moet je tot het uiterste gedreven worden. Dit werkt niet als jij je niet op je gemak voelt, daarom is het mijn doel om alles zo comfortabel mogelijk te maken. Dit is bepalend voor het uiteindelijke resultaat.

Ik kan de volledige productie voor je doen, maar ook alleen de mix/mastering, of de opname. Opname op locatie en live opnames behoren ook tot de mogelijkheden! Ook is er de mogelijkheid om een proefmix te laten maken. Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@moonbearmusic.nl!